Trouwen met passie

Sandra blogt

Tijdens ons gesprek waren ze het er unaniem over eens: er moest een trouwboekje komen! En het allerleukste zou zijn als de getuigen daar ook in zouden tekenen. Mooie herinnering voor het leven!

Lees meer

Een verhaal zoals het ook kan gaan in het leven. De mond hebben we er van vol. En tuurlijk, weten zeker dat ons dit nooooit zal overkomen. Onze mening hebben we allang klaar, maar het kan gewoon iedereen overkomen.

Lees meer

Als na 25 jaar huwelijk je vrouw komt te overlijden, je een jaar lang zo diep zit van verdriet, je ergens toch de kracht vandaan haalt om je te beseffen dat je alleen zelf weer ergens het geluk vandaan kunt halen, er een vrouw op je pad komt die je neemt zoals je bent, je enige eigen zus en de lievelingszus van je overleden vrouw je getuigen zijn op je trouwdag, dan is dat echt wel heel bijzonder…

Lees meer

Iedereen die voor zijn of haar werk regelmatig in een uniform loopt herkent dit waarschijnlijk. Hebben ze het uniform aan, dan worden ze vrijwel direct herkend. Je weet waar je iemand moet plaatsen. Kom je dezelfde mensen tegen in hun gewone kleding, dan heb je soms nog wel wat herkenning, maar je hebt geen idee waar je die ander van kan kennen…

Lees meer

Opa’s en oma’s bij een huwelijksceremonie is verre van gewoon. Bij hoge uitzondering zitten er eens 4 setjes, maar over het algemeen is het nog eens één setje, of is één opa of één oma erbij.

Lees meer

Het laatste wat je wilt is de verkeerde naam noemen op het moment suprême. Ik weet zeker dat al mijn collega trouwambtenaren dat zullen beamen en het is ze vast allemaal wel een keer overkomen. Misschien niet direct op het moment suprême, maar wel ergens tijdens de ceremonie. En ik zou ‘ik‘ niet zijn, als ik alles een keer mee zou moeten maken…

Lees meer

Het was tijdens de jaarlijkse lampionoptocht in Kampen. Altijd staat hij op hetzelfde plekje, maar die leek opeens niet meer zo geschikt te zijn. Door de stad fietsend ziet hij daar zijn vriend staan met zijn vriendin en haar zusje. Hij gaat er bij staan en raakt aan de praat met het zusje van… En hij vindt haar toch leuk!! Alleen zij staat daar speciaal voor iemand die meedoet in de optocht. Aiiii!

Lees meer

Als je gaat trouwen of partnerschap laat registreren, kun je bij de ondertrouw aangeven hoe je na je huwelijk wilt gaan heten. Vroeger werd de achternaam van de vrouw automatisch veranderd in de achternaam van de man zodra ze getrouwd waren. Tegenwoordig heb je keuze!

Lees meer

Is het niet de angst van iedere trouwambtenaar dat je een huwelijk moet voltrekken en je die dag gewoon tè ziek bent om op je benen te staan?

Lees meer

Een aantal jaren geleden mocht ik een huwelijk sluiten in de Broederpoort, één van de prachtige trouwlocaties binnen de gemeente Kampen. Het is een heel gedoe om boven te komen, maar als je er eenmaal bent dan heb je ook wat!

Lees meer

Als ik aan mijn eerste huwelijk denk, dan denk ik gelijk aan het proefhuwelijk dat ik heb voltrokken. Een training? Die had ik niet gehad. ‘Het is een kwestie van doen’ werd er gezegd, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! ...

Lees meer

terug