Trouwen met passie

Sandra blogt

De bode en de koffiedame

Als ik aan mijn eerste huwelijk denk, dan denk ik gelijk aan het proefhuwelijk dat ik heb voltrokken. Een training? Die had ik niet gehad. ‘Het is een kwestie van doen’ werd er gezegd, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Als iemand die graag voor perfect gaat, wil je natuurlijk niet onvoorbereid je eerste huwelijk doen. Dan maar creatief zijn! Ik had bedacht om twee personen uit het gemeentehuis te vragen als figurant. Collega Eddy, die in die periode als bode zijn eerste huwelijk ging doen, wilde direct meedoen om zo ook te kunnen oefenen en wist een collega bode en één van de koffiedames te strikken als bruidspaar. Ik heb een ‘voorgesprek’ gehad met een aantal naaste collega’s om zo toch een mooi verhaal in elkaar te kunnen draaien. Ook had ik een paar ringen gekocht bij Zeeman voor een paar euro. Konden we zelfs het ringen wisselen oefenen. 

Een groot aantal collega’s kwam die dag naar de raadzaal om het huwelijk van onze collega’s bij te wonen en om het vooral echt te laten lijken. 

En wat was het gaaf om te doen! Het ging perfect en als klap op de vuurpijl sloeg na het ja-woord en de zogenaamde kus de vonk écht over tussen ons fake bruidspaar!  

Anderhalf jaar later mochten Eddy en ik, als bode en BABS, nog een keer het huwelijk voltrekken voor deze mensen alleen nu voor het eggie. Met al hun familie, vrienden en zeker zo’n 300 man collega’s inclusief de burgemeester, gemeentesecretaris en wethouders als getuigen! Als je je afvraagt hoe het soms kan lopen in het leven? Nou zo dus… ;)

terug


Alle blogs van Sandra