Trouwen met passie

Sandra blogt

Het verdwenen trouwboekje

Tijdens ons gesprek waren ze het er unaniem over eens: er moest een trouwboekje komen! En het allerleukste zou zijn als de getuigen daar ook in zouden tekenen. Mooie herinnering voor het leven!

Zo gezegd, zo gedaan. Net voor de ceremonie had ik keurig de namen van de getuigen in het trouwboekje geschreven en alle getuigen hadden heel enthousiast een extra handtekening gezet. Wat een leuk idee!

Een paar weken later… Appje van de bruidegom. ‘Sorry dat ik je nog een keer lastig val, maar we zijn ons trouwboekje kwijt. Twee avonden wanhopig het hele huis doorzocht. Zelfs de kliko op z’n kop gezet, maar helaas niets gevonden. Ik heb er inmiddels vrede mee, maar mijn kersverse vrouw vindt het minder. Is ook wel heel sneu. Heb het niet eens in handen gehad. Is er nog een mogelijkheid om er eentje te krijgen met alle handtekeningen?’

Hoe is het mogelijk?! Een trouwboekje gewoon weg – foetsie – kwijt! Echt supersneu. En als twee mensen een trouwboekje moeten hebben, dan zijn het deze twee wel. 
Ik al mijn charmes in de strijd gegooid bij de betreffende gemeente, verhaal uitgelegd en… gelukt!! Ze vonden het zo’n lief gebaar van mij, dat ze hier graag een keer aan mee wilden werken.

Vandaag vierde de bruid haar verjaardag. Ik wist dat toevallig uit betrouwbare bron. Aangezien ik toch in de buurt moest zijn ben ik maar even langsgereden. Mét als verjaardagscadeau: het trouwboekje! De verrassing kon niet groter zijn. Ze hadden na al die maanden eindelijk weer een trouwboekje. Hoe gaaf!

Ik hoop echt dat ik, op het cadeau van haar kersverse man na natuurlijk, haar het mooiste verjaardagscadeau van vandaag heb bezorgd :)

                                                                                                                                                              terug


Alle blogs van Sandra